Priznajem, pojma nemam o tvojoj novoj ploči. Kako bi opisao ploču, da onaj ko bude ovo čitao kaže: Uf, ovo moram da čujem?

Zapravo, i ne mora da se cuje. Princip agresivnog industrijskog marketinga i advertajzinga se zaista primjenjuje i u entertainmentu, medjutim, dozvolite da u vladajucoj eri masovne proizvodnje i potrosnje postoje i neki rucno radjeni proizvodi koje ta histericna gravitacija modernog biznisa nije povukla u svoju orbitu. Dakle, moja marketinska poruka vasim cijenjenim citaocima je - Ovo zaista ne morate da cujete. Ima puno precih stvari koje sebi morate priustiti.

Izgleda da če se materijala za Ramba uvjek naći. Pizdarije u svijetu (Bush), opet pizdarije (izbori i nova vlast) u Srbiji. Jel ti več dosta politike (i pizdarija)?

Politika je samo nusproizvod naravi homosapiensa. Narav, karakter, temperament i navike modernih hominida predmet su mog interesovanja.

Pišeš i muziku za filmove ali kažeš, da bih volio napraviti muziku za kung fu film. Ima li mogučnosti u budučnosti? Ili je onaj Bruce Lee na omotu Čobana zasad dosta?

Jedna od osnovnih odlika homo erectusa je da mu nikada nije dosta.

Poznat si i po tome, da tu i tamo 'ukradeš' muzičke linije nekih svjetskih hitova. Kakav ti je stav do pirata? Jel već ima pirata tvoje nove ploče?

Da je Bog vodio racuna o intelektualnoj svojini i autorskim pravima, sada bi morali da placamo procenat kad ljubimo bliznjega svoga.

Moj prijatelj kaže, da ne kupuje tvoje ploče, jer poslije trećeg slušanja več zna sve folove, pa mu onda više nije tako zanimljiva. A ide na svaki koncert, jer se nikad ne zna šta češ izpričati ili zasvirati uživo. Ti znaš?

Treba biti tolerantan prema svojim prijateljima.

Na živim su ti pločama svirke iz  Makedonije ili Slovenije. (baš sada slušam govno,p,k,s. dobri su ti semplovi publike i aplauzi) Ima li razloga?

Najbolja je umjetnost koja se stvara bez razloga.

U decembru mogli smo upoznati i DJ Rambo Amadeusa. Kako je prošlo?

Nista nije proslo. tek je pocelo.

Kako bih opisao Sloveniju i Slovence (pa naravno i Slovenke)?

Stanovnistvo planete ce se vremenom toliko izmjesati da ce uskoro biti nemoguce utvrditi bilo kakve rasne ili kulturne razlike izmedju pojedinaca ili citavih naroda.

Šta radi Antonije Pušić kući?

Sjedi za kompjuterom i daje intervjue.

Oće li koji od tvojih sinova u muzičare?

Moj je otac arheolog, na zalost, izgleda da je citava nasa proslost vec otkrivena. Ni muzika nije prosla bolje, sve melodije su vec odsvirane. Razvojem drustva neke djelatnosti odumiru, medjutim, stvaraju se neke sasvim nove.