Tko ti je veći uzor Rambo ili Amadeus i zašto baš njih dvojica?

Rambo je moralni uzor a Amadeus intelektualni, zar to nije ocigledno. Obicno osobe koje imaju jak intelekt imaju problem sa moralom, tako da ovo  ime govori o ambiciji da se   obezbjedi oboje.

U koji bi umjetnički pravac najprije svrstao svoj muzički opus ili je to zapravo nemoguća misija?

Kada se pravi put ili postavljaju vodovodne cijevi, tada je vazan pravac. Muzika uopste ne mora da se krece pravolinijski. Pa ni jedrilice  ne idu pravolinijski nego burdizaju. Onaj ko ne podnosi burdizade u artu, ne treba ni da mu se prepusta.

S kojim bi se muzičarom najrađe usporedio?

Sa Pitagorom. Manje je poznato da je bio majstor sviranja na “Kitri”. U istoriji se bolje pamti po svojoj matematickoj teoremi.

Jesi li čuo da te uspoređuju s Frank Zappom i što misliš o tome?

Moji tekstovi su, uz duzno postovanje bolji. A i bend mi ima bolji groove. Naravno , Zappa je veliki, ali pitanje je koliko bih i ja bio veliki da ne zivim u provinciji.

Je li istina da bi volio svirati po svadbama i što te navelo na tu ideju?

Novac. Ali niko se jos toliko bogat nije zenio.

Kako bi izgledao svadbeni repertoar - s čime bi počeo a s čime završio?

Moj repertoar se ne prilagodjava. Prije neki dan imali smo dva koncerta, jedan u Cankarjevom domu, drugi u Pancevu, humanitarni, publika je bila sastavljenja od omladine ometene u psihickom razvoju. Svirali smo identican repertoar, i naisli oba puta na odlican prijem. Isti repertoar cemo svirati i u Boogaloo-u, pa bi isti svirali i na svadbi. Naravno, cesto se u repertoar unose izmjene, ali one su generalne, vaze za sve prilike i svaku publiku. 

Naš izvršni urednik se uskoro ženi pa ga zanima kako da svadbu od šablonskog događaja, koji se odvija po principu od torte do sarme, pretvori u kulturno-umjetnički megaspektakl. Imaš li kakvu ideju?

Naravno da imam, nek mi se javi na [email protected]. Nece biti ni prvi ni poslednji kome sam napravio koncept performance-a

Ima li istine u tvrdnjama da bi se volio okušati kao tekstopisac narodnjaka?

Vec sam se okusao, lako je to, to je kao da vozacu formule jedan date da vozi traktor. Ne treba sam prebrzo saltati brzine, da ne izgori lamela.

Kad bi ostao bez para za koju bi narodnjačku zvijezdu najrađe pisao i zašto?

Za Muharema Serbezovskog, zato sto je shampion u pjevanju. 

U Hrvatskoj je vjerojatno najzapamćeniji tvoj uradak “Jače manijače”, kako je ta pjesma nastala i na koga si točno mislio kad si to pisao?

Nisam mnogo mislio, Dino je imao tu glavnu rimu, ja sam dodao ostalo, gledajuci da ne pokvarim njegov hiticni stih. Ne zaboravite da je On napravio skoro sve u toj pjesmi.

Kako je izgledala suradnja s Dinom Dvornikom?

To je bilo nesto najradosnije u mojoj karijeri, takva kolicina dobre energije i duha moze se sresti samo kod tunguskih Shamana. Jos kad se doda taj mediteranski temperament, dobija se stvarno jedno nevjerovatno duhovno punjenje .

Jesi li imao prilike gledati njegov novi rality show “Dvornikovi” koji se ovih dana počeo emitirati na RTL televiziji?

Nisam, ali se nadam da cu doci do DVD a. Takodje, veoma bih volio da se pojavim u tom show-u , da se pred publikom podsjetimo Dino i ja kako smo se nakada dobro zajebavali.

S kime još kontaktiraš ovdje u Hrvatskoj i ima li naznaka da bi s nekim mogao surađivati?

Volio bih prije svega da obnovim kontakt sa Elvisom Stanicem, Gitaristom svetskog kalibra. Zapravo, volio bih da ga spojim sa Shuletom Jovovicem, takodje monstruozno talentovanim jazz gitaristom. Htio bih ih oboje sa mnom na bini.

Čuli smo da si se zadnje vrijeme počeo baviti modnim dizajnom, da li je to prirodno za jednog hetero muškarca?

Valjda, s obzirom da se radi o dizajnu gumenih cizama. Uostalom, ko kome danas garantuje ko je od nas homo, ko bi , ko hetero a ko transseksualac. Pa sam izlazak na binu da bi  vas svi gledali, seksualno je vec krajnje sumnjiv cin. 

Kakve materijale koristiš za svoje kreacije?

Gumu, rekao sam. I am 100% dedicated ruberrist.

Kako će izgledati kolekcija proljeće/ljeto 2006.

Nece je biti. Moja kolekcija “Globalno zagrijavanje kao uzrok novog potopa” je za sledecih 100 godina. Tu dizajn nije vazan nego funkcija garderobe.Da stiti od vode. Kolekcija “Waser Diht” je za sva vremena. 

Izdao si novi album. Što se točno krije iza naziva “Oprem dobro”?

Latinska poslovica “Obsisto beno” prevedena na naski.

Koliko si radio na njemu i koje bi adute s albuma isturio u prvi plan?

Adute za sta? Po pravilu najgluplje pjesme postaju hitovi, pa ne znam na sta mislite. Ja se ne kartam, prezirem kartanje, tako da izbjegavam i oslanjanje na adute.

Ima li neki stih s novog albuma koji bi posebno izdvojio?

Ima. Naravno.

Jesi li na novom albumu ostavio mjesta za koji stiskavac ili sentiš?

Nikad nisam plesao sentis. Ako mi se neka djevojka dopala, plesao bih s njom tango, bez obzira koja muzika tog trenutka svira.

Kako misliš izaći na kraj s hordama obožavateljica koje će te saljetati na koncertima tijekom turneje?

Pa to mi je u opisu radnog mjesta.

Ima li istine u pričama da je na kraju svakog tvojeg koncerta pozornica prekrivena ženskim donjim vešom?

Ponekad padnu neke zenske gacice na binu, volim da ih zadrzim za uspomenu. 

Rekao si jednom da ti je žena stroga i lijepa ko' ruska manekenka, kako ona reagira na grupie curice koje te neprestano salijeću?

Hm, to je bilo odavno. Moja sadasnja zena previse je zauzeta nasom mnogobrojnom djecom da bi je zanimali detalji sa turneja. Veoma je lijepa, ali uopste nije stroga.

S obzirom na planetarno popularne viceve o Crnogorcima imaš li kakav originalni novitet?

Imam. O vozacu autoprevoznog preduzeca “Tara Cetinje”.
Zaustavlja ga zena, pita “mogu li s vama do bolnice”
A on kaze  “mozete ako imate uput, gospodjo.”

I za kraj, znaš li možda gdje se trenutno nalazi zastavnik Džemo?

Znam. U Hagu.