Skresao si radni naziv albuma "Turbo folk, oprem dobro" za ovu prvu odrednicu. Iz kojih razloga? A i koga si to na njemu "opro"?!

Oprem je prvo lice prezenta glagola opreti, osloniti se. Kad imate dobar oslonac, učinak je mnogo bolji, kako u ljubavnom činu, tako i u životu. Ipak, na albumu je samo jedna ljubavna pjesma, ostalo je po starom, šta god mi je išlo na živce, završilo je u pjesmi. Pa ima već i kletva o narodu – «dabogda te Rambo opjevao na svom novom Cd –u»

Objavljivanjem CD-a usred leta, kad mu vreme nije, prkosiš svim zakonima tržišta. Kojom si se logikom vodio pri tome?

Ne potcijenjujte starog olinjalog estradnog lisca. Pošto sve I onako kod nas strašno kasni, da bi izbjegli nervozu, štampali smo Cd ljeti, da bi sve bilo spremno da udjemo u jesenju trku sa pola koplja prednosti.

Šta to tako sudbinski povezuje tebe i tvog novog izdavača, B92(?!) i, ako nije tajna, kolika je "težina" tvog ugovora (u evrima, ne kilogramima!)

Ako već svi kenjaju o toma da su b92 strani plaćenici, onda je logično da tu ima najviše para. A ako je tačno da su povezani sa stranim obavještajnim službama, onda možda postoji kombinacija da najzad postanem popularan u Englesku i Ameriku, pa da konačno mečka i na njihovim vratima zapjeva “amerika I engleska biće zemlja proleterska.

Svojevremeno si blisko sarađivao sa G17 plus i njegovim liderima. Da li si, kada su se tvoji drugari prešaltali u političku partiju, dobio ponudu ili eventualno postao "drug član"?

Ne šišam ja mnogo partijske podjele ni u Srbiji ni u Crnoj Gori. Premalo je pametnih ljudi da bi se još i dijelili po partijama. Dijelim političare na one koji kradu i one koji ne kradu, i  to je sasvim dovoljan kriterijum. I onako niko pojma nema kakav je čiji politički program partije, a lože se svi kao da su eksperti.

Kako komentarišeš turbo-inflatorni duo Keba - Dinkić i da li ti je žao što ti tvoj stari drug, aktuelni ministar finansija, nije poverio njegovu poeziju na "uglazbljivanje" (including tu i great hit "Ložač ugljena"). 

Niko nije savršen, pa čak ni ja.  Dok god Dinkić staje na rep lopingerima i sprečava otimanje od ionako siromašne države i naroda, dotle u slobodno vrijeme može da piše i opere  što se mene tiče. Normalno, ipak sam veoma srećan što me zaobilazi u realizaciji svojih umjetničkih dometa.   

Do sada si, Bogu hvala i tvojoj ženi, izrodio troje zdrave dece(mašala!!!) Dokle planiraš da ideš u suzbijanju "bele kuge"?!

Lako je muškarcima, piju pivu po preduzećima, a žene podižu djecu. Onoliko koliko moja žena bude htjela đece, jer je ona stalno oko njih, meni neće biti problem da obavim svoj dio posla.
A ako treba, ja sam uvijek raspoložen da sjedim kući i izigravam Branka Kockicu ali pod uslovom da ne moram da mislim o tome kako da poplaćamo sve račune.
A za sad mi plaćanje računa ide dobro, a i njoj vaspitavanje đece, pa što onda da šaljemo beka u napad a centarfora na go.

Decu vaspitavaš u duhu:
a. Dobrog starog čojstva i junaštva
b. Novog svetskog poretka
c. Originalnim metodama RASMC

Već sam rekao. Više oni mene vaspitavaju nego ja njih. Ovaj srednji, sad je krenuo u prvi osnovne, opominje me stalno kad kažem neku ružnu riječ.
Ako bude dovoljno uporan i strog, izliječiće me od psovanja.

Za septembar si najavio koncert na Tašu. Planiraš li možda jednog dana "kampovanje" na Marakani, ili možda Ušću? Ako ništa drugo, barem duet sa Cecom?

Ma odusto sam od bilo kakve megalomanije, ne podnosim da mi glavudža viri sa svakog kioska i da visi na svaki zid i bilbord.
Mada, priznajem, razmišljam o tome da primim pjevačicu u sastav, da narod ima u šta da gleda, koji ću im moj ja. 
Ne bi ni je mene gledo da sam na njihovom mjestu.