Kada se može očekivati Vaš novi album i kako će on izgledati/zvučati (pri čemu bih molila da odgovor bude malo širi od onog što se može naći na sajtu)

U sred smo pregovora sa izdavacima. Taj dio posla je jednako vazan kao i rad na sadrzaju. Ne bi bilo dobro da prepustim dvogodisnji rad nekom ko to nece sa velikims entuzijazmom i profesionalnoscu predstaviti javnosti.

Osjecam se kao seljak, poljoprivredni proizvodjac, koji zna da mu je krompir prvoklasan, samo trazi dobrog nakupca, koji ce krompir znati da plasira na trziste.

Radni naslov CD a je "Puno besplatnih MP3" i svakako da je cilj tog naslova ironiziranje piratskih navika, uzrokovanih kako pristupacnom tehnologijom, tako i politicko istorijskim okolnostima. Na Cd u se nalazi 74 minuta muzike, jer tacno toliko moze da stane ta taj format. Sadrzaj je nesto veseliji nego inace.


Kako sadasnje političke i društvene prilike utiču na Vaše pesme i tekstove, hoće li i buduća muzika, kao dosadašnja, biti angažovana u tom smislu; kako najkraće ocenujete stanje u muzičkoj industriji kod nas i gde vidite sebe u Vašem ekonomsko-moralnom koordinatonom sistemu, objavljenom na sajtu?

Naravno da je satiricaru strasno tesko da kritikuje drustvo u sred rata. Prosto, nema usiju spremnih da cuju njegovu satirsku frulu. Strah od nerazumijevanja uticao je na to da sam radio sa puno autocenzure, naravno, govorim o tekstovima.

Bas zbog toga, muzika je bila malo hermeticnija, teze svarljiva,sa puno disonanci, prekomjernih kvarti, jer je naboj trebalo nekako kanalisati . Citav taj pristup vodio je samomarginalizaciji, dobrovoljnim odlaskom u "alternativu".

Eto, rat je prosao, mozemo reci da je drustvo uslo u neke "civilnije", humanije vode, samim tim, tema satire se vraca sa tvrde kritike mentaliteta u grotesku, sprdnju sa samim sobom prije svega, a onda i sa svim drugim predstavnicima drustvene zajednice. Muzika sada ima vise vazduha, veselija je, sa prekomjerne kvarte spustili smo se na veliku tercu i veliku sedmicu. Tekstovi su sada ispeglaniji, vise se rimuju, pamtljiviji su, ulaze lakse u uvo.