U kojoj je fazi novi album? Zašto ste mu, kako stoji na vašem web-siteu, promijenili ime iz "17 kiselih krastavaca" u "Opet prvi na svim top-listama"?

Album je zavrsen, remixovan, remasterovan, sada mu radimo omot.Ime sam promjenio jer je u pocetnoj fazi muzika bila mracna, medjutim, tokom rada, pjeme su postajale sve blesavije i raspolozenije, daleko od asocijacije koju daje pomisao na teglu sa kiselim krastavcima.

Kad smo kod naslova albuma, kajete li se što ste prošli album nazvali "Bolje jedno vruće pivo nego četiri ladna"?

Ma ne, naslovna numera, po kojoj je ploca dobila ime, postala je kult. Ko bi reko.

Kad ste se pojavili na sceni kao Rambo Amadeus, tamo krajem 80-ih, privukli ste pažnju svojom ironičnom verzijom turbo-folka. Jeste li tada slutili da će ta glazba tako metastazirati u narednim godinama, i to bez ikakve ironije?

Na zalost, ni najopskurniji mislioci nisu u stanju da anticipiraju nadolazecu dekadenciju homosapiensa.

Jedan ste od prvih glazbenika s prostora bivše Jugoslavije koji je nakon rata nastavio turneje po bivšim republikama. Koliko se promijenio profil vaše publike u odnosu na koncerte u nekadašnjoj Jugoslaviji?

Najvise se mijenja  muzika. Naravno, i senzibilitet nadolazecih generacija je drukciji. Pravo da vam kazem, ja sam sada mnogo popularniji nego u vrijeme SFRJ, tako da mogu samo da sudim o tome kako su asfaltirani putevi po novim drzavama, jer je omladina, zahvaljujuci globalizaciji, svuda ista. Malo temperamentnija uz more, malo "kulja" u ravnici.

Službeni jezik na vašem web-siteu je tzv. "Bad English", pomiješan s "Nashkim". Možete li malo opisati kako je do toga došlo i koje su karakteristike tog jezika?

Jezik je sredstvo sporazumijevanja. Bad english, kao i "nashki" razumije svako, i svako smatra svojim. Osnov svakog uspjeha je usvajanje zajednicke terminologije. Mislim da mi to ide sasvim dobro.

Obzirom da ste nekadašnji jedriličarski prvak, čujemo da ove godine dolazite na tradicionalnu Mrdujsku regatu u Split? Nadate li se dobrom plasmanu?

Vidjecemo, postoji mnogo kondicionala koji ce uticati na plasman. U moje vrijeme u Splitu je bila jedna veoma kvalitetna posada, Bonacin-Urlich,
zadavali su mi puno glavobolje. Volio bi ih sresti opet. 

Što splitska publika može očekivati od vašeg koncerta na Bačvicama?

Joj, nemam pojma, ja se svaki put prije nego sto izadjem na binu pitam "Sta cu ja jadan sad, svi nesto ocekuju, a pojma nemaju s kakvim kretenom imaju posla".