Snimate dokumentarni film o seči platana u Bulevaru “U cara Trojana kozije uši”. Šta će se sve naću u filmu, koji je cilj filma obzirom da će te ga slati i na festivale i kad će biti premijera?
 
Žao mi je, ne mogu vam dati nikave bliže informacije o filmu koji se radi, jer još nije dobio svoju završnu formu, niti naslov, pa je glupo govoriti o tome za medije.
 
Bili ste jadan od najglasnijih protivnika seče platna. Da li verujete da će gradska vlast ispuniti obećanje i posaditi nove drvorede?

Apsurdno je uništiti drvored star 75 godina i saditi neke mlade stabljike kojima će trebati sledećih 50 godina da izrastu do zadovoljavajuće visine. Očigledno se radi o gomili nelogičnostii i pogrešnih odluka koje su posljedica samovolje, arogancije i neznanja.
 
Tek ovo ljeto, na plus 40 će se vidjeti prava razmjera ovog organizovanog vandalizma.u Bulevaru.  
 
Da li ste i Vi za to da ponovo budu zasađeni platani ili neka druga vrsta drveta?
 
Sada je najvažnije sprečiti sječu ostalih drvoreda u Beogradu, kao i izmjenu urbanističkog plana po kome se dozvoljava gradnja i sječa stabala u zvezdarskoj šumi!

Koliko čujem, planira se  i sječa 280 stabala na ušću, gdje pojedinci žele da naprave autostazu za Formulu 2!!!  Podsjetiću vas da se već neko vrijeme grubo krši prostorni plan Beograda, najvažniji zakonski akt razvoja, i da to besomučno betoniranje zelenih površina mora hitno da se zaustavi.
Beograd nije ničije privatno vlasništvo, i zakon mora da važi za sve.
Podsjećam da se približavanjem evropskoj Uniji usvaja set rigoroznih zakona po kojima će se krivično goniti svi oni koji zelene površine pretvaraju u beton, pa je bolje sada to sprečiti, jer  lijeka za izbetoniranu površinu nema. 
Obaška što se troši novac građana na potpune besmislice, faraonskih razmjera, po megalomanskom i skorojevićkom ukusu pojedinaca.

Sve zajedno me podsjeća na duhoviti crtani roman "Alan ford", u kome je u jednoj epizodi opisano "udruženje za betoniranje zelenih površina". Ono što je u tom stripu duhovita fikcija, u Beogradu je, na žalost, postala stvarnost. 

Ako građanima nije jasno zašto se to uopšte radi, odgovor je jednostavan. Od parkova, šume, trave i cvijeća nema nikakvog profita, a od betoniranja, asfaltiranja i zidanja, od svakog grama betona, cigle, i cantimetra parking površina, tržnih centara - profita ima, ali za "elitu".. 
Na uštrb zdravlja građana, naravno.
 
Stepen ugljendioksida i olova u vazduhu u Bulevaru sada je desetostruko veći, jer nema velelepnih krošnji koje su većinu otrovnih gasova i prašine apsorbovale i filtrirale. 

U ovom trenutku potrebno je da mediji upoznaju građane sa likom i djelom nekadašnjeg gradonačelnika Branka Pešića, pravog intelektualca, doraslog za to kompleksno i odgovorno radno mjesto, kome je riječ struke bila svetinja.