Kako ste se proveli na Vlašicu? Kazali su mi da ste prirpemali neke scene za novi videospot? Koliko ste zadovoljni uradenim? Kada ce se videoklip zavrtjeti na našim videostanicama?

Pa spot cete , nadam se, imati prilike da vidite ovih dana. Naravno da je provod na Vlasicu svakako popravio svim clanovima bande krvnu sliku, valjda ce i svirka sada biti bolja. Hotel Pahuljica zaista , od podruma do krova odise duhom najrazvijenijih djelova Evrope.

Krajem sedmice ste opet u Sarajevu? Šta vas vuce ovim prostorima?

Moj posao je ciganski. Putujem od grada do grada, tamo gdje me lijepo prihvate, dolazim opet. Sigurno da u meni ima ciganske krvi, inace bih se odavno prihvati nekog kancelarijskog posla.

Prema mom mišljenju , imate karakteristican ples na nastupima,kao neko cupkanje…Je li to oduvijek tako? Predajete se ritmu ili pokušavate publici skrenuti pažnju na nešto odredeno?

To je vise ples nekog Vracha koji vjeruje u iscjeliteljsku moc svog plesa. Naravno, ples blagotvorno utice na mene, nadam se i na publiku.

Novi album? Otkud poticaj, motivacija? Koliko pjesama, kakvih? U kom stilu? Ko je ovaj put zaslužan za tekstove, muziku? Hoce li biti promocija?

Tekstove i muziku uvijek radim ja. Tu ni Tito, da se sad prikaze, ne bi mogao da utice. Aranzmane i produkciju radimo timski,moja banda i ja. Pjesme su , kao i uvijek reakcija na stvarnost oko nas. Ima ih dvadesetak. Dosadilo mi je da cekam izdavace, odlucio sam da ih jednu po jednu, sa spotovima pustam u etar, pa kako bude.

Na vašoj stranici nadoh ponešto o novoj gitari. Jeste li se navikli na nju? O cemu je zapravo riejc? Doživljavam to kao vaš hobi. Gdje su vam smještene, koliko ih do sada imate? Koja vam je najdraža?

Imam 4 gitare, svaka je osobena na svoj nacin. Stoje u studiju, kao neki harem, svaka ceka da dodje jedno vece na red.

U jednom odgovoru, na pitanje o ovisnosti, kazali ste kako ste ovisni o Internetu? O cemu zapravo i zbog cega? Prema vašem mišljenju koliko nam dobra globalizacija donosi? Ima li još kakvih ovisnosti?

Internet je najveci izum covjecanstva, omogucio je potpunu vantjelesnu komunikaciju izmedju ljudi, na neogranicenu daljinu. Globalizacija je odlicna, brisanjem granica i drzava brisu se i razlozi za ratovanje.

Porodican ste covjek? Hocet li mi napisati ime vaše žene, te djece? Koliko vaši sinovi imaju godina? Cemu ucite svoju, a i tudu djecu? Sjecate li nestašluka iz svoje mladosti? Na šta ste najviše ogorceni?

Na korupciju koja nas je pojela.

Šta vas uvijek obraduje?

Kad kod nekog vidim entuzijazam, dobru volju, inteligenciju, obrazovanje, istancan ukus, sve odjednom, naravno.

Kad ste u Sarajevu s kim najradije sjednete i popijete nešto?

Sa kolegama, naravno.

Od uradenog u svom životu, na šta ste najviše ponosni? (poslovni, privatni život)

Nisam se jos osvrnuo u nazad. Mislim da ima jos ispred.

Desi li se ponekad da za necim žalite? O cemu je rijec?

Naravno, bilo je puno pogresnih odluka, ali i one su bile bolje nego kada nisam , iz neodlucnosti, radio nista.

Imate li kutak za rad, ili je radno mjesto razastrto posvuda?

Imam studio, provodim u njemu prilican dio vremena, sam. Kao neki dobrovoljni zatvor u kome sam prepusten sopstvenim mislima.

Inspiracija, motivi vašeg stvaranja…?

Motiv je valjda, kao i kod svih, strah od prolaznosti, zaborava, nemoci.

Planovi za vašu bližu buducnost?

Posjeta Kubi, jos dok je Kastro ziv. Malo mi je dosadio ovaj kapitalizam, pa malo da se podsjetim starih dobrih vremena.