Jedan od najoriginalnijih autora popularne muzike u Srbiji, Rambo Amadeus odlučio je da 30. juna u beogradskom SKC-u napravi koncert pod nazivom "Izbor za  Neurosong". Ovih dana dobio je i prestižnu muzičku nagradu "Davorin" I to  u tri kategorije. U razgovoru za "Blic", Rambo otkriva stvari koje ga okupiraju i iritiraju ovih dana dok se priprema za koncert.

U ovoj državi mi bode oči rečnik u parlamentu i uvrede koje radikali iznose svima , ne štedeći ni predsednika države. Ne verujem da postoji ozbiljan čovek u ovoj državi koji smatra da neki ministar, a kamo li  Boris Tadić zaslužuje tako teške uvrede. Dok sam bio mlad i glup voleo sam da psujem, ali  nisam voleo da vređam. Uvreda više govori o onom ko je iznese. Ljudi kroz njih projektuju svoje strahove i mane, te ih pripisuju drugima. Prost rečnik u parlamentu i tenzije se kad-tad preliju na ulice - kaže Rambo u svom stilu.

Družiš li se privatno sa političarima ovih dana?

Od političara samo ministar finansija i ministar prosvete i obrazovanja vole da čuju moje savete. Voleo bi da oni usvoje neke moje predloge kao što su na primer, obavezno emitovanje klasične muzike u vrtićima, kao i obavezno nošenje keceljica u osnovnoj školi. Neukusno je da devojčice golih pupaka idu u školu - dodaje popularni pevač.

Šta misliš o našoj estradi trenutno?

Mislim da se u medije guraju oni koji nemaju posla. Na terenu je drugačije. Na koncertima, gde često sviram, ne srećem sisate pevačice, već kvalitetne bendove poput Luisovog, "Nevernih Beba" ili grupe "Leb i Sol". Nisam ljut na estradu, ona me zabavlja.Muzika je neograničen prostor, ima mjesta za sve.  Muzikom se bave i Herbert Fon Karajan i Super Davorika.

Ovog leta nastupaš u Kosjeriću na "Čobanskim danima", otkud to?

To me veoma raduje. Želim da iz prve ruke upoznam naše narodne običaje. Ko ne vidi estetsku vezu između Vagnerovih "Valkira" i tradicionalnog takmičenja "Kamena s ramena", ja mu ne mogu pomoći - lucidno priča Rambo.

Odkud ti u reklami "Meridijan banke", gde u ulozi Marka Kraljevića leškariš u krevetu sa vilom - Brankom Nevistić?

Svako zna da ja nisam Marko Kraljević. Novac mi treba da zadovoljim potrebe za boljim životom. U razvijenim zemljama samo 18 odsto prihoda u porodicima se troši na hranu. Nije čovek svinja da bi mu hrana bila jedina potreba. Meni treba više kvadrata za stanovanje moje petočlane porodice. Imam tri sina Iliju(9), Petra(7) i Marka Antonija(3). Prva dvojca su dobili biblijska imena, a poslednji po slavnoj istorijskoj ličnosti koja je izdala zemlju zbog ljubavi - kaže Rambo.

Ovih dana svi gledaju fudbal. Da li to radiš i ti?

Gledam mečeve naše reprezentacije zato što žarko želim da pobedimo. Inače ne volim fudbal, jer mi je dosadan. Od sportova volim da gledam ski skokove, boks u teškoj kategoriji i ritmičku gimnastiku i to zbog toga što u njoj učestvuju devojke kojima su previše porasle grudi za tradicionalnu gimnastiku. - priča Rambo na kraju.