Svi pricaju o tvom novom albumu, mnogi kazu da je to nesto najbolje sto si do sada uradio. A sta Rambo kaze? Na sta se ti Rambo oslanjas (opres) dobro?

Oslanjam se na svoj kriterijum. Nadam se da jos nije popustio pred ekonomskim mengelama kapitalizma  koje brutalno  stezu nase sudbine. Mislim da je ploca neki kompromis izmedju onog sto zelim i onog sto mi je bilo moguce da uradim, ponekad pomislim  da je moglo bolje. Ali , logika je neumoljiva, ona kaze da  sve ono sto je moglo  da bude bolje, postalo je  bolje.

Na tvojim koncertima ponekad se stice utisak da si ti psihijatar, a publika tvoji pacijenti. Da li je to istina, da li je istina da koncertima ispitujes ljudsku glupost i njene granice? Ako je tako, reci mi sta si zakljucio?

Molim vas ne vrijedjajte moju publiku. Mislim da je ona vrlo pametna. Da su u pitanju budale, ne bi mogli da se smjeste ni na najveci stadion, a kamoli u jedan mali klub.

Rambo, reci mi, svaki pjevac ima svoju ciljnu grupu. Ko je tvoja ciljna grupa? Kome ti pjevas i sta zelis da postignes kroz svoju muziku?

Ja nisam pjevac, ja sam prosvetni radnik sa gitarom. Ciljna grupa je kapitalisticki izraz za musterije. Moji djaci su svi koji  to zele.  

Po misljenju mnogih jedan si od najboljih kriticara drustva, politike, pa i muzike. Da li je moguce kroz muziku, rijecima i performansom dovesti do nekih promjena, promjeniti necije misljenje, osvjestiti masu ili je pak zaglupiti?

Naravno. Pa ljudi su se od pecinskog doba do danas mnogo promjenili. Najvise radom i razonodom.

Turbo folk. Neiscrpna tema! Iako, ti nisi izmislio turbo folk, samo si mu dao ime, reci mi kako ti zaista gledas na ovu pojavu, da li ce to nestati ili ce se transformisati u nesto bolje ili gore? "Gori li narod" i dalje u turbo - folku? Da li je on i dalje "muzicki Frankenstajn 20. vijeka"?

Nije muzika kriva. Muzika je poslijedica stanja u drustvu. Iz turbo folka ce sigurno izaci nesto plemenito, cim se neko plemenit pozabavi tim muzickim stilom. Pronadjite romski trio "Chita, Shefcet i Amza" pa poslusajte. Plemenita muzika, rodjena iz turbo folka.

Postoji li pojava u drustvu na koju ti nisi bacio svoje kriticarsko oko? Koja je to pojava? Mozes li je opjevati u nekoliko stihova?

Naravno. Chojstvo.
Junashtvo je kad stitis sebe od dugih, a Chojstvo kad stitis druge od sebe.
Mnogo se pjeva o junastvu, a malo o cojstvu. Zato sto ga je malo. E pa ne bi bilo fer da i to malo sto ima, ja kritikujem.

Na alternativnoj sceni Srbije i Crne Gore kazu da vladaju Rambo Amadeus, "Darkvud dab" i jos po koji bend. Kakva je, po tvojoj ocjeni, alternativna scena u tvojoj zemlji i kakva bi trebala da bude?

Ma nisam ja nikakva alternativa , ja sam vrlo poznat, postao sam opste mjesto. Druga je stvar sto se jogunim, ne dam se surovim zakonima trzista. Ipak, stil je nesto sto covjeku, ako on to nece, niko ne moze oduzeti.

Pjevao si o elektronskoj muzici i "partijima", "DJ ovaj i DJ onaj". kakvo je vase misljenje o tome?

Istom kao o svemu ostalom. U svakom kukolju ima zita.

Opisi svoj prvi koncert? Kazu da si pjevao sa 28 usisivaca na sceni?

Nisam pjevao, pjevali su usisivaci. Ja sam svirao na njima.

Kada bi te neko pozvao da sviras na privatnoj zabavi da li bi pristao i koji su tvoji uslovi?

Nije se jos pojavio neko toliko vazan,  a da voli moju muziku.
Ovo je prva akumulacija kapitala, za sada samo seljaci imaju puno para.