Četvrto izdanje Somersby Jazz in the Garden festivala donosi 18 koncerata na tri bine.

Za razliku od većine ovdašnjih džez festival, gde publika dođe na koncert, sedne na svoje mesto, sluša i na kraju ode kući, Somersby Jazz in the Garden uz vrhunsku muziku domaćih i inostranih džez muzičara donosi i dovoljno propratnog sadržaja da posetilac ima razloga da dođe i pre koncerata, da ostane posle, ali i da u svakom trenutku može da bira muzički sadržaj koji mu odgovora na jednom od ukupno tri paralelna muzička programa.

Ove godine festival s ponosom najavljuje dvojicu istaknutih muzičara – Vlatka Stefanovskog i Vasila Hadžimanova, koji će zahvaljujući kompaniji Tikveš Chateaux&Domaines po prvi put u karijeri nastupiti zajedno kao duet s programom napravljenim ekskluzivno za Somersby Jazz in the Garden. Kao specijalni gost ovoj dvojici izuzetnih muzičara na sceni će se pridružiti i američki gospel i bluz pevač Dean Bowman.

Još jedno veliko ime, enfant terrible ovdašnje muzičke scene, Rambo Amadeus i njegov Organic Trio nastupiće sa specijalnom gošćom, pevačicom i multiinstrumentalistkinjom Albom Nacinovich, na koncertu koji donosi mnoštvo iznenađenja i pomera muzičke granice.